joi, 5 septembrie 2013

[Tutorial] [ROM] Allview Speed City [onda v701 v5]

Tableta Allview Speed City este aceiasi cu onda v701 v5 , iar pe site-ul ona este publicat rom original , android 4.1 Jelly Bean .

Pasul 1 : Download-ati ROM-ul de AICI .
Pasul 2 : Dupa descarcare o sa aveti o arhiva 376 Mb (aproximativ ), dezarhivati arhiva de unde vor rezulta 3 fisiere.
Pasul 3 : Deschideti folderul USB-Burning-tool-v1.6.1 si executati fisierul ImageBurnTool.exe (cu acest program vom rescrie soft-ul pe tableta) (programul este in chineza , pentru a selecta limba engleza dati sus pe ultimul meniu din dreapta apoi dati change language)
Pasul 4 : Inchideti tableta si conectati-o la pc. 
Pasul 5 : Acum apasati butonul home + butonul power pana cand va aparea in programul 
ImageBurnTool la port1: status: connected .
Pasul 6 : Mergeti sus la File -> Import upgrade file si selectati fisierul: Resource.V701D-V5_v2.1.zip , asteptam un pic pana cand se incarca dureaza cam 2 minute , daca va apare vreo eroare faceti in felul urmator : deconectati tableta -> inchideti programul -> deschidetil > click pe file -
> click pe Reset port match info si incercati din nou sa nu aveti parte de erori .
Pasul 7 : Dupa ce am incarcat fisierul Resource.V701D-V5_v2.1.zip , fara sa bifam nimic , mai verificam odata ca tableta sa fie conectata la unul din porturi si dam click pe start .
Pasul 8 : A venit clipa asteptarii , procesul va dura ceva , dar pe parcurs sar putea sa avem ghinionul de vreo eroare ( eu am avut ) , nu va panicati , reluati procedura si va merge a doua oara , cel putin la mine a mers . 
Dupa finalizare procesul va aparea mesajul de succes si dam click pe stop.
Acum puteti dechide tableta , o sa aveti o surpriza , totul va fi in chineza , asa ca intrati in setari si schimbati pe limba romana .


TUTORIAL CREAT DE 
brick-uite. (Daca ai tableta cu softu original si merge bine nu cred ca are rost sa instalezi acest ROM , dar totusi contactatil pe Andrei si aflati diferentele intre ROM-ul Allview Speed City si ROM-ul ONDA V701 V5 )


24 de comentarii :

  1. Se pare ca si tableta allview city+ ( modelul nou al tabletei speed city ) este compatibila cu acest rom!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am observat pe site-ul allview ca pentru tableta allview city+ au bagat un firmware imbunatatit. credeti ca merge si pe tableta allview speed city?

      Ștergere
    2. Nu este compatibil si nu incerca sa-l instalezi! Brick-uiesti tableta!

      Ștergere
  2. Pentru a downloada arhiva folositi un server proxy !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti fi mai explicit? nu imi merge deloc sa downloadez arhiva

      Ștergere
  3. Link download: http://file2.mydrivers.com/ondata/download/driver/oamp3/V701D/V701D-V5_v2.1.rar

    RăspundețiȘtergere
  4. Am o problema. Deschid USB-Burning-tool-v1.6.1, conectez tableta la notebook prin cablul usb, apas HOME+POWER si se aud decat sunetele specifice conectari a unui gadget prin usb la notebook si nu imi apare connected la niciun port.
    Ce pot face ?

    RăspundețiȘtergere
  5. https://app.box.com/s/5b8pqb95c3apytaxbin3
    fişierele pentru allview - varianta chineză originală

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa ce instalez asta pe allview speed city o sa imi mearga wifi normal ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am instalat firmware-ul, dar dupa ce a terminat nu mai booteaza, imi apare o imagine alba cu dungi colorate

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,
    Nu imi mai citeste sd cardu, cand dau la setarii stocare se opresc setarile.In recovery mode imi vede sd cardu.Am incercat sa i rescriu ROM dar nu se conecteaza la nici un port, mai trebuie facut si altceva?

    RăspundețiȘtergere
  9. dupa ce a terminat nu mai booteaza, imi apare o imagine alba cu dungi colorate

    RăspundețiȘtergere
  10. buna dimineata, sunt posesorul unei tablete allview speed city si mi se blocheaza la 73%, imi zice ceva de bootimage, cauta, va rog frumos daca vreti sa ma ajutati si pe mine

    RăspundețiȘtergere
  11. buna dimineata, sunt posesorul unei tablete allview speed city si mi se blocheaza la 73%, imi zice ceva de bootimage, cauta, va rog frumos daca vreti sa ma ajutati si pe mine

    RăspundețiȘtergere
  12. am si eu o tableta allview City + ? si asi dori si eu softul daca se poate... L-am cautat si nu l-am gasit

    RăspundețiȘtergere
  13. Procesul de schimbare al romului, necesita ROOT?

    RăspundețiȘtergere
  14. s-a blocat la 73 % si nu se mai deschide.. mai exista vreo sansa sa o restaurez sau am stricat-o de tot.
    m-am luat dupa acest tutorial si nu a fost bine

    RăspundețiȘtergere
  15. Si la mine se blocheaza la 73%. A mea avea deja ceva probleme ca nu mai pornea. Aparea omuletul "Android" si atat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru toti care au incercat metoda din tutorialul de mai sus (pentru reinstalare a softului) si procedura s-a blocat la 73%. Am incercat si eu metoda si nu a functionat: s-a blocat la 73%. Am reluat procedura de vreo 10 ori, dar rezultatul a fost acelasi. Dar am folosit o metoda combinata si am reusit! Tableta functioneaza corect! Este vorba despre o tableta Allview Speed City dual core. Iata cum am procedat:
    1. Am folosit ca site de descarcare: http://forum.gsmhosting.com/vbb/f906/download-area-onda-tablet-pc-here-1769039/
    2. Am descarcat DOUA versiuni de firmware: V701 dual-core_v2.1 firmware V5 version si V702 dual-core_v2.1 firmware V5 version. Versiunea corecta pentru tableta mentionata mai sus este V701. Dar nu merge instalata direct. Instalarea se blocheaza la 73%.
    3. Am instalat PRIMA DATA versiunea V702! Atentie: dupa terminarea instalarii tableta NU FUNCTIONEAZA! Dar prin aceasta instalare se reface 'boot uiIni' de pe G3. Asteptati terminarea instalarii V702.
    4. Reluati procedura de instalare conform tutorialului si de data aceasta folositi versiunea V701! Nu se mai blocheaza la 73%. Asteptati terminarea instalarii.
    5. Porniti tableta. La prima pornire, inainte de logo, apar cateva liniute in partea de jos a displayului, pe un fond negru. Apoi apare logoul. La prima pornire logoul tine mai mult pentru realizarea setarilor interne. La o noua pornire nu mai apar liniutele si pornirea e rapida.
    ATENTIE! La prima pornire TOT meniul este in chineza. Intrati in setari si setati limba romana. Chiar daca nu stiti limba chineza, nu e problema. Incercati butoanele pana gasiti butonul de setari si limba. Apoi efectuati setarile de retea. Faceti restart si totul e OK. REPET: am folosit aceasta metoda pe o tableta Allview Speed City dual core.
    Cei care au efectuat instalarea si la bootare au avut un fond alb cu liniute colorate pot incerca metoda descrisa mai sus. Si eu, in timpul incercarilor am avut astfel de manifestari. ESTE FOARTE IMPORTANT sa folositi versiunea de firmware corecta modelului de tableta pe care il aveti!

    RăspundețiȘtergere
  17. am incercat versiunea ta acelasi rezultat se blocheaza la 73

    RăspundețiȘtergere
  18. Am incercat si aceasta metoda dar se blocheaza tot la 73

    RăspundețiȘtergere

Folosti un limbaj decent sau comentariul dvs. v-a fi sters!